Waar kan ik grofvuil naartoe brengen in Groningen?

Waar kan ik grofvuil naartoe brengen in Groningen?
Zit je met grofvuil waar je vanaf wilt? Dan zijn er verschillende opties. In deze blog bespreken we de verschillende mogelijkheden zoals het huren van een afvalcontainer in Groningen.

Wat is grofvuil?

Het is allereerst belangrijk om te weten wat grofvuil precies is, want niet iedereen weet dit. Kort gezegd is grofvuil vuilnis dat u niet kwijt kunt in de “gewone” container. Denk hierbij aan de grijze of groene container. Grofvuil kan dus grijs zijn, maar ook groen. Om een voorbeeld te noemen, een oude waar u vanaf wilt is grofvuil. Maar ook een boom die u heeft omgelegd in uw tuin past natuurlijk niet in de groene container, ook dat is grofvuil.

Van uw grofvuil afkomen

Er zijn kort gezegd 4 verschillende opties om van uw grofvuil af te komen in Groningen. Wij zullen kort stilstaan bij deze 4 opties. Vervolgens kunt u geheel zelf bepalen van welke optie u gebruik gaat maken. Het scheelt in ieder geval al dat er 4 opties zijn natuurlijk.

Optie 1 is het zelf wegbrengen van het grofvuil. Er zijn in Groningen verschillende afvalstations waar u grofvuil naar toe kunt brengen. Dit wegbrengen van grofvuil is gratis. Let er wel op dat bij een 5e keer er wel kosten verbonden zitten aan het wegbrengen van grofvuil in Groningen. De eerste 4 keer in een jaar is dat gratis, maar daarna moet u dus betalen. Het is goed om daar rekening mee te houden als u regelmatig grofvuil wegbrengt naar één van de afvalstations in Groningen.

Optie 2 is het laten ophalen van grofvuil in Groningen. Het voordeel hiervan is dat u niet de deur uit hoeft en dat het grofvuil netjes wordt opgehaald. Het nadeel is dat u wel minimaal 46,50 euro kwijt bent, aldus de website van de gemeente Groningen. Als u goedkoop uit wilt zijn is deze twee optie wellicht niet interessant voor u.

Overweeg ook eens optie 3, dat is namelijk de kringloopwinkel. Als u grofvuil weg wilt doen, bijvoorbeeld de oude eettafel waar wij het over hadden, denk dan eens na over een nieuwe toekomst voor het product. Wellicht wil iemand anders de eettafel nog wel gebruiken. In zo’n geval kunt u het grofvuil wegbrengen naar de kringloopwinkel in uw buurt.

Het huren van een afvalcontainer in Groningen
De laatste optie is optie 4, hierbij huurt u een container. Dit is een handige optie als u heel erg veel grofvuil heeft, denk bijvoorbeeld aan meerdere bomen die omgezaagd zijn of een hele zolder waarvan bijna alle spullen naar de grofvuil moeten. Ga voor deze optie naar de website van de milieudienst Groningen om na te gaan welke kosten er verbonden zitten aan de huur van een container. Er zijn namelijk meerdere soorten containers die u kunt huren, elk met bijbehorende kosten uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *