Grond kopen

Naast het kopen van een huis kan je er ook voor kiezen om een stuk grond te kopen, dit kan je gebruiken om bijvoorbeeld iets op te bouwen. Het is vaak erg duur en de prijs per m2 hangt heel erg af van de locatie, in Amsterdam is dat superduur, maar in zeeland is dat weer iets goedkoper. Om een stuk grond te kopen en er een huis op te kunnen bouwen moet je meestal een lening aanvragen bij een hypotheek. Al komt u ooit om problemen die betrekking hebben tot het gebouwde huis behoud de bank altijd het recht het huis te verkopen of verhuren op een veiling.

Het voordeel van het kopen van een stuk grond, is dat je vanaf daar kunt beginnen met het opbouwen van je droomhuis. Vanaf de eerste steen tot aan het laatste tegeltje, heb je het geheel in eigen hand. Zeker voor mensen die niet houden van de dertien-in-een-dozijn rijtjeshuizen is dit een ideale oplossing.

Er zijn ook mensen die grond kopen als investering. Door te anticiperen op de stijgende prijzen van bepaalde grond, kan er snel veel geld verdiend worden.

Wat zou jij doen met een mooi stuk grond?